HomeAbout UsCommercial Residential/01Residential/02Residential/03Before/AfterClients

 Residencial/03 Design Gallery
The AFTER view of the renovated residence.  Commerical glazing installed on a horizontal repeats the horizontal lines of the residence.  Gable roof details were removed and the existing brick was painted out.
The AFTER back photograph reflects the scale of the windows that were added.  A new glass railing system replaces the previous old wooden railing.  The brick was painted out and new stamped concrete patios allow the client's to entertain in different areas of their garden.
A view looking out of the dining room window out towards the front yard.  The windows are tinted to restrict vision into the residence during the day.
Looking from the entry into the dining area you can see the full scale of the commerical glazing and the horizontal line of the window details.  The custom dining table sits twelve for dining and is topped with honed granited.
Looking back from the window wall of the dining room you can see the custom dining table and the Zebra wood built-in buffet. The buffet provides storage for china and stemware but also conceals a second dishwasher for easy clean up, a wine cooler and a concealed refrigerator.
The living area has numerous seating areas around the view to the garden and the media.  A custom stainless steel coffee table conceals four moveable ottomans that provide extra seating in the room.
The open concept kitchen area color direction was based off the client's love for the granite they selected.  The large island serves for a great place to prep foods and to serve off when entertaining.  The upper cabinets are a high gloss finish to reflect light.
Another view of the living area toward the open kitchen space.
A direct view down the island shows the scale of the room and of the windows that face the garden.  The ceramic tile floor has a metallic finish.  Concealed roller shades provide privacy at night.
The guest room faces the front of the residence and has full commerical glazing at the corner of the room.  Roller shades give the guests privacy at night.  The colors of yellow and white are soft and relaxing.
The existing master bedroom located on the second level reflects the traditional design elements from the previous renovation.  The stripe wallcovering accents the large custom bed covered in a rich citrus green color.  A small study opens off to the side of the bedroom.
Oellien Design, Inc. ®  | 5321 S. Sheridan Road, Suite 29  |  Tulsa, OK 74145  |  918-664-2510  |  OellienDesignInc.com
Examples of recent residential work.

Contact Us
Please contact us with your specific requests regarding a project you are considering.
CHALLENGE

The greater the challenge is when a project begins, the greater the reward is when a project is completed.  

Oellien Design, Inc. excels in our creativity when a challenge is presented by our clients.  

We have the knowledge, talent and skill sets to arrive at a solution that is within our client’s budgets and the finished product will exceed our client's vision for their project.​